Bemutatkozás


A túravezető


Sipőcz Zoltán vagyok, a veszprémi Lovassy László Gimnázium földrajz-testnevelés szakos tanára, geotúra-vezető. Tősgyökeres veszprémiként gyerekkoromtól kezdve járom a Balaton-felvidéket. Családi kirándulások alkalmával ivódott belém a táj szeretete, fokozatosan nyílt rá a szemem a Balaton-part természeti szépségeire.
Később már „földrajzosként” nem csak a színét állandóan változtató „magyar tenger”, vagy a Balaton-felvidék szelíd halmai, szőlősorai, hófehér présházai bűvöltek el. Egy új, varázslatos világ nyílt ki azáltal, hogy megértettem, milyen természeti folyamatok játszottak szerepet abban, hogy a mai képére formálódjon ez a csodálatos táj.
Így fedeztem fel az ösvényeket, turistautakat róva újból és újból ezt a gyönyörű vidéket. Bár ezeknek a magányos túráknak is megvan a maguk varázsa, a felfedezés örömét jobb megosztani másokkal. 2010 őszén elvégeztem a Balaton-felvidéki Nemzeti Park geotúra-vezető képző tanfolyamát, hogy szervezett kirándulások keretében másoknak is megmutathassam szűkebb hazám természeti „kincsesládájának” értékeit. Szeretném bemutatni a Balaton-felvidéknek egy olyan arcát, amelyet útikönyvekben, túrakalauzokban hiába keresnének.
Ha Ön szeretne többet tudni a Balatonról, a tavat övező hegyek, dombok kialakulásáról, kőzeteiről, állat- és növényvilágáról, akkor legyen a társam geo-barangolásaim egyikén. Jöjjön velem, fedezzük fel együtt a Balaton-felvidéket!

kep1